The famous Leslie

“Εκλεψε” την παράσταση σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, έπαιξε σε ταινίες, φωτογραφήθηκε για εξώφυλλα περιοδικών και  γιγαντοαφίσες, είχε τον πρώτο ρόλο σε dog shows στην τηλεόραση και σε διεθνή κυνοφιλικά events στην Αθήνα. Αυτή είναι η  Λέσλυ, η σκυλίτσα που μάς μάγεψε με την εξυπνάδα, τα σκέρτσα της και το σπιρτόζο βλέμμα της μπροστά στα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και τις κάμερες. Το θηλυκό Λάμπραντορ, ο σκύλος της εκπαιδεύτριας Σαντρίνας Βαλάτα, στα χέρια της οποίας έγινε celebrity. Αξέχαστη η τηλεοπτική διαφήμιση γνωστής τράπεζας με τη Λέσλυ να μένει στήλη άλατος, με παγωμένο βλέμμα και το πόδι στον αέρα, όταν στο διαμέρισμα της οικογένειας εισβάλει η στρυφνή ιδιοκτήτρια για το ενοίκιο. Η Λέσλυ μένει άγαλμα και παριστάνει το σκύλο-γλάστρα, προφανώς δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια στο σπίτι! «Αν θέλεις μία πετυχημένη διαφήμιση, βάλε παιδί ή σκυλί!» λένε οι βετεράνοι διαφημιστές που ξέρουν καλά τη δουλειά, και στο εκφραστικό μουσούδι της Λέσλυ βρήκαν τη «χρυσή συνταγή» για την εξασφαλισμένη επιτυχία. Η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΤΕ, η εταιρεία Νεστλέ, το πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις πέτυχαν την καλύτερη δυνατή προβολή τους μέσα από μία διαφήμιση με τη Λέσλυ. Η τετράποδη σταρ έπαιξε ακόμη σε σειρά διαφημίσεων για μάρκα τσιγάρων, για παιδικά παπουτσάκια, για ποτά, για σκυλοτροφές, για παιδικές σοκολάτες, αλλά και στον κινητογράφο. Εμφανίστηκε σε αυτοτελή επεισόδια του Safe Sex και έχει παίξει σε μία ταινία μικρού μήκους με τον Δημήτρη Πιατά. Πίσω από όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχει η δουλειά της Σαντρίνας Βαλάτα, η οποία ως εκπαιδεύτρια αναζητούσε ένα Λαμπραντόρ, όχι τόσο τέλειο μορφολογικά όσο με πολύ καλό χαρακτήρα, ήρεμο, κοινωνικό και παιχνιδιάρικο. Και τελικά μετά από μεγάλη αναζήτηση βρήκε αυτό που έψαχνε.

Δείτε το σχετικό video. Τη Λέσλυ, κόρη πρωταθλητών στα Field Trial σκοτσέζικης εκτροφής γεννημένη στις 12 Μαρτίου του 1998. Την πήρε στα χέρια της δύο μηνών, της έμαθε κόλπα και από για περισσότερα από 12  χρόνια αυτό το Λάμπραντορ στάθηκε πιστός σύντροφος, αχώριστη φίλη και πολύτιμος συνεργάτης στην εκπαίδευση άλλων σκύλων. Η Λέσλυ εκπαιδεύτηκε και ανταποκρίθηκε άψογα στις ανάγκες όλων των ρόλων της.

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές ήταν η διαφήμιση του τηλεφώνου Samsung, γιατί -σύμφωνα με το σενάριο- η Λέσλυ έπρεπε να πλησιάσει έναν άνθρωπο που ήταν ξαπλωμένος σε μια αιώρα κι αυτός τη διώχνει, γιατί θέλει απερίσπαστος να μιλήσει στο κινητό του. Καθόλου ευχάριστο συναίσθημα για τη σκυλίτσα, αφού έπρεπε συνεχώς να δέχεται την απόρριψη για να είναι η διαφήμιση τέλεια. Τα χάδια και οι αγκαλιές που εισέπραξε, βέβαια, με την ολοκλήρωση του διαφημιστικού, σίγουρα την έκαναν να ξεχάσει γρήγορα την απόρριψη του συμπρωταγωνιστή της. Ένα άλλο αξέχαστο διαφημιστικό ήταν αυτό που έγινε για λογαριασμό τράπεζας στην Κύπρο. Το γύρισμα έγινε στη Χαλκιδική με συμπρωταγωνίστρια την Άννα Βίσση. Το σκηνικό που επιλέχθηκε ήταν μία απόμερη παραλία της χερσονήσου, προσβάσιμη μόνο με φουσκωτό σκάφος. Τα γυρίσματα κράτησαν τρεις ημέρες με όχι και τόσο εύκολες συνθήκες, αλλά η Λέσλυ τα πήγε θαυμάσια. Έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό και έχει κερδίσει τις καρδιές όλων».

Δύσκολη αποστολή για τη Λέσλυ ήταν και η διαφήμιση όπου παραστάνει το άγαλμα για να ξεγελάσει τη σπιτονοικοκυρά. Μόνο για τη σκηνή αυτή, με τη Λέσλυ να μένει εντελώς ακίνητη και με παγωμένο βλέμμα, απαιτήθηκαν περίπου 2 ώρες. Ο σκύλος είχε στερεωμένο το πόδι του πάνω σε γυάλινο κύλινδρο, ο οποίος αφαιρέθηκε στο μοντάζ. Η αξέχαστη Λέσλυ, που το κοινό την γνώρισε από κοντά σε dog shows,  puppy trainings και σε επιδείξεις σε διεθνή κυνοφιλικά events στην Αθήνα, “έφυγε” από κοντά μας αξιοπρεπώς και αθόρυβα μέσα στον ύπνο της, το μεσημέρι της 11ης Δεκεμβρίου 2012.