Ποιοι Ειμαστε


Σαντρίνα Βαλάτα

Εκπαιδεύτρια σκύλων

Μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων

Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και μέλος Δ.Σ.

Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος

<<Πάνε πολλά χρόνια από τότε που άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση των σκύλων. Τα σκυλιά είναι η ζωή μου και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να μαθαίνω με τον ίδιο ενθουσιασμό όχι μόνο από τους ανθρώπους αλλά και από τα ίδια τα σκυλιά. Μαθήματα ζωής…
Ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων από το 1984 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησα την πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία με τον δάσκαλό μου John Muller σε προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων στη βασική υπακοή, μόλις  ολοκλήρωσα  τις σπουδές μου στην  Επαγγελματική Σχολή εκπαίδευσης σκύλων “LOBO” στην Ελλάδα. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Αγγλία με σπουδές υπό τον  G.T. Grinham – Passive dog training, Basic Obedience Course, Community Centre Activity, Agility: Theory & Practice.
Θεωρούμαι η πρώτη γυναίκα εκπαιδεύτρια σκύλων στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σε τομείς βασικής υπακοής, διαπαιδαγώγησης κουταβιών αλλά και στη διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς .
Από το 1996 μέχρι σήμερα εκπαιδεύω και καθοδηγώ εκπαιδευμένους σκύλους  για τη συμμετοχή τους σε διαφημίσεις – ταινίες (τηλεόραση, κινηματογράφος) και αρθρογραφώ σε κυνοφιλικά περιοδικά και ειδικό Τύπο.
Πολύτιμος συνεργάτης από το 1999 και για 12 συνεχόμενα χρόνια , πιστός σύντροφος για μία ολόκληρη ζωή, ένα Λάμπραντορ. Η Λέσλυ. The famous Leslie!

Την ξέρετε. Σίγουρα την έχετε δει στην TV…

Το 2003  ανέλαβα την εκπαίδευση σκύλων στο ρόλο τους για τη συμμετοχή τους σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μικρής διάρκειας. Την ίδια χρονιά παρουσίασα στην Αθήνα σεμινάριο  με θέμα “Ανατροφή κουταβιών 2-6 μηνών: κοινωνικοποίηση, βασικές αρχές υπακοής, αποφυγή λαθών”, Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών, ενώ πλαισιώνω από το 2000 τα κυνοφιλικά δρώμενα και τα διεθνή events στην Ελλάδα με παρουσιάσεις και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων σε Διεθνείς εκθέσεις του Κυνολογικού  Ομίλου Ελλάδος και του  Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών.

Η κατάρτισή μου εμπλουτίστηκε με σπουδές στην εκπαίδευση σκύλων στην Ιχνηλασία & στα Καθήκοντα ¨Αμυνας υπό τον κ. Rufolf Muller ( Κυνοφιλικός Όμιλος Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος- Αθήνα) καθώς και με τα σεμινάρια “Animal Communication” από την κ. Wendy Wolfe (Αθήνα), “Ευζωία Ζώων” από την κ. Marilyn Peters ( Αθήνα), από τον εκπαιδευτή Knut Fuchs,  τον H.D. Trouger  στην “Εκπαίδευση Σκύλων για την Ανίχνευση Ναρκωτικών Ουσιών & για Καθήκοντα Άμυνας” ( Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων), και τους  B. Channeau & M. Terliden “1ο Σεμινάριο Εργασίας Σκύλων Επαναφοράς” (Όμιλος Ριτρίβερ Ελλάδος- Αθήνα).>>

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

5F0A4408a

Το 2005 εισήχθησα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Στατιστικής. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να παρακολουθήσω και ένα μεταπτυχιακό προγραμμά με τίτλο ‘Στατιστικές Μέθοδοι στην Ιατρική και Φαρμακευτική’. Όμως από μικρό παιδί ειχα μία ιδιαίτερη σχέση και αγάπη στα ζώα. Πότε μου δεν είχα σκύλο μιας και οι γονείς μου δεν ήθελαν τη δέσμευση και τη φροντίδα που θα χρειαζόταν ένα σκυλάκι. Έτσι όταν έμεινα μονη μου το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να παρω ενα σκυλάκι. Χωρις κάμια γνώση, αλλά με τη βοήθεια βιβλίων, φίλων, ίντερνετ, άρχισα να μαθαινω κάποια πραγματάκια στο κουταβάκι.

Ομως καποια προβλήματα συμπεριφοράς με έκαναν να  συμβουλευτώ επαγγελμάτια εκπαιδευτή. Έτσι δεν άργησα να γνωρίσω τη Σαντρίνα. Την ανοιξη του 2013 ξεκινήσαμε την εκπαίδευση στο 2χρόνο πλέον Ζερόμ. Κάποια πραγματα τα διορθωναμε ενω καποια αλλα τα μαθαιναμε απο την αρχή. Δεν άργησα να κατάλαβω ότι πόλυ θα ήθελα να ειχα τη τυχη της Σαντρίνας, να δουλεύω με τα σκύλια (πλάσματα που έχουν τόσα να σου δόσουν τόσο συναισθηματικά όσο και σαν εμπειρίες). Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκίνησα σα μαθητευόμενη της Σαντρίνας να μαθαίνω όλα οσα χρείαζονται για να επικοινωνείς σωστά με ένα σκύλο, αλλά και να τον μαθαίνεις. Κουραστική καθημερινότητα με πολλες εμπειριες, ευχαριστες φυσικά και πολύ δουλειά. Το καλοκαίρι του 2014 με μεγάλη μου χαρά εμάθα ότι η βασική μου εκπαίδευση σαν εκπαιδευόμενη εκπαιδευτρια σκύλων, είχε φτάσει στο τέλος της. Ξέρω κάλα οτί για πολλά χρόνια ακόμα θα μαθαίνω καθημερινά κάτι καινούριο. Έτσι από μαθητευόμενη έγινα συνεργάτης με τη Σαντρίνα, από την οποία είμαι σίγουρη ότι εχω να μάθω πολλά ακόμα!

 

Αύτα τα τρία χρόνια στο  πλευρό μου φυσίκα ο τετράποδος φίλος μου, αλλά και συνεργάτης μου, ο 6 χρονών Ζερόμ, ένα ημίαιμο σκυλί που πολλοί τον παρομοιάζουν με αλεπού. Ο Ζερόμ πρόθυμος να μάθει πολλά με καθοδηγητή εμένα αλλά και τη Σαντρίνα μέσα σε αύτα τα 3 χρόνια κάταφερε να γίνει απόλυτα υπάκουος. Έτσι τον Οκτώβρη του 2014 ανέλαβε να παίξει το ρόλο του Σαντυ στη θεατρικη παράσταση Annie, ενω την ίδια περίοδο συμμετείχε σε διαφημήσεις, μια ταίνια μεγάλου μήκους το the Park καθώς και μια ταινία μικρού μήκους που αφορά τη κακοποίηση των ζώων στην επαρχία. Ωστόσο τους τελευταίους 10 μήνες στο πλευρό μου έχω και ένα ακόμα τετράποδο συνεργάτη,τη Μπρουλέ. Η 2 χρονών  Μπρουλέ είναι ένα Βέλγικο ποιμενικό τύπου Μαλινουά, πρόθυμο να μάθει και να εργαστεί δίπλα μου. 

Το Νόεμβρη του 2014 παρακολούθησα 3ήμερο σεμινάριο εργασίας από το Γερμάνο Knut Fuchs στον Αυλώνα Αττικής.
Το Μάιο παρακολούθησα επίσης ένα διήμερο σεμηνάριο agility με την Κροατίδα Nina Gregl στο Μενίδι Αττικής και ένα σεμινάριο Frisbee με τον  Έλληνα Γιώργο Κατσούρα στο Πικέρμι Αττικής.