Ποιοι Ειμαστε


Σαντρίνα Βαλάτα

Εκπαιδεύτρια σκύλων

Μέλος του Βρετανικού Ινστιτούτου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Σκύλων

Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων και μέλος Δ.Σ.

Μέλος Δ.Σ. Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος

<<Πάνε πολλά χρόνια από τότε που άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση των σκύλων. Τα σκυλιά είναι η ζωή μου και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να μαθαίνω με τον ίδιο ενθουσιασμό όχι μόνο από τους ανθρώπους αλλά και από τα ίδια τα σκυλιά. Μαθήματα ζωής…
Ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων από το 1984 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησα την πρώτη μου επαγγελματική συνεργασία με τον δάσκαλό μου John Muller σε προγράμματα εκπαίδευσης σκύλων στη βασική υπακοή, μόλις  ολοκλήρωσα  τις σπουδές μου στην  Επαγγελματική Σχολή εκπαίδευσης σκύλων “LOBO” στην Ελλάδα. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στην Αγγλία με σπουδές υπό τον  G.T. Grinham – Passive dog training, Basic Obedience Course, Community Centre Activity, Agility: Theory & Practice.
Θεωρούμαι η πρώτη γυναίκα εκπαιδεύτρια σκύλων στην Ελλάδα με εξειδίκευση στην εκπαίδευση σε τομείς βασικής υπακοής, διαπαιδαγώγησης κουταβιών αλλά και στη διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς .
Από το 1996 μέχρι σήμερα εκπαιδεύω και καθοδηγώ εκπαιδευμένους σκύλους  για τη συμμετοχή τους σε διαφημίσεις – ταινίες (τηλεόραση, κινηματογράφος) και αρθρογραφώ σε κυνοφιλικά περιοδικά και ειδικό Τύπο.
Πολύτιμος συνεργάτης από το 1999 και για 12 συνεχόμενα χρόνια , πιστός σύντροφος για μία ολόκληρη ζωή, ένα Λάμπραντορ. Η Λέσλυ. The famous Leslie!

Την ξέρετε. Σίγουρα την έχετε δει στην TV…

Το 2003  ανέλαβα την εκπαίδευση σκύλων στο ρόλο τους για τη συμμετοχή τους σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μικρής διάρκειας. Την ίδια χρονιά παρουσίασα στην Αθήνα σεμινάριο  με θέμα “Ανατροφή κουταβιών 2-6 μηνών: κοινωνικοποίηση, βασικές αρχές υπακοής, αποφυγή λαθών”, Όμιλος Κυνοφίλων Αθηνών, ενώ πλαισιώνω από το 2000 τα κυνοφιλικά δρώμενα και τα διεθνή events στην Ελλάδα με παρουσιάσεις και επιδείξεις εκπαιδευμένων σκύλων σε Διεθνείς εκθέσεις του Κυνολογικού  Ομίλου Ελλάδος και του  Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών.

Η κατάρτισή μου εμπλουτίστηκε με σπουδές στην εκπαίδευση σκύλων στην Ιχνηλασία & στα Καθήκοντα ¨Αμυνας υπό τον κ. Rufolf Muller ( Κυνοφιλικός Όμιλος Γερμανικού Ποιμενικού Ελλάδος- Αθήνα) καθώς και με τα σεμινάρια “Animal Communication” από την κ. Wendy Wolfe (Αθήνα), “Ευζωία Ζώων” από την κ. Marilyn Peters ( Αθήνα), από τον εκπαιδευτή Knut Fuchs,  τον H.D. Trouger  στην “Εκπαίδευση Σκύλων για την Ανίχνευση Ναρκωτικών Ουσιών & για Καθήκοντα Άμυνας” ( Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Σκύλων), και τους  B. Channeau & M. Terliden “1ο Σεμινάριο Εργασίας Σκύλων Επαναφοράς” (Όμιλος Ριτρίβερ Ελλάδος- Αθήνα).>>