Η φιλοσοφία μας


Η φιλοσοφία μας και το “μυστικό” της εκπαίδευσης στηρίζεται στην επικοινωνία με το σκύλο μας και στην κατανόηση των αναγκών του. Εσείς γνωρίζετε τις ανάγκες του σκύλου σας;13081809_10207134944433934_1826965502_n

Τα μαθήματα γίνονται με την παρουσία και τη συμμετοχή τη δική σας. Γιατί δεν εκπαιδεύεται μόνο ο σκύλος σας αλλά κι εσείς ως ιδιοκτήτης του. Σας μαθαίνουμε να επικοινωνείτε μαζί του, να κατανοείτε τη γλώσσα και το χαρακτήρα του. Δεν υπάρχουν super dogs! H εξυπνάδα και οι δυνατότητες του σκύλου μας καλλιεργούνται ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα του χρόνου που τού αφιερώνουμε. Οι “ψαγμένοι” είναι οι καλύτεροι ιδιοκτήτες σκύλων Οι καλύτεροι υποψήφιοι ιδιοκτήτες σκύλων είναι εκείνοι που, πριν ακόμη αποκτήσουν κατοικίδιο, ενημερώνονται. Η έρευνά τους επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις για να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τη συμβίωση με το σκύλο. Διαβάζουν σχετικά περιοδικά και βιβλία, ρωτούν γνωστούς και φίλους που ζουν με σκύλο, ενημερώνονται για τις φυλές σκύλων και απευθύνονται σε εκτροφείς, βλέπουν τους γεννήτορες του υποψήφιου κουταβιού, μιλούν με επαγγελματίες εκπαιδευτές για τις απορίες τους, ακόμη κι όταν πρόκειται να υιοθετήσουν αδέσποτο απροσδιόριστης φυλής ή κάποιο ημίαιμο από φιλοζωικές οργανώσεις. Ολοι αυτοί είναι οι λεγόμενοι “ιδανικοί ιδιοκτήτες σκύλων”, οι οποίοι δυστυχώς, αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι ιδιοκτήτες που δεν θα μαλώσουν το κουτάβι επειδή λέρωσε, αλλά θα βάλουν ξυπνητήρι μέσα στη νύχτα για να σηκωθούν και να βγάλουν το κουτάβι τους να λερώσει έξω. Εξάλλου, σε τι διαφέρει ένα κουτάβι από ένα μωρό; Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από το παιχνίδι.

Παίζοντας, μαθαίνετε να επικοινωνείτε με το σκύλο σας στη γλώσσα που αυτός καταλαβαίνει καλύτερα. Ο σκυλίσιος εγκέφαλος δεν δουλεύει σαν τον ανθρώπινο.Τις περισσότερες φορές μιλάμε στο σκύλο μας με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να τον μπερδεύουμε και να αρχίζουν τα προβλήματα. Ενα σημαντικό βήμα είναι να μάθουμε από νωρίς να επικοινωνούμε με το κουτάβι μας. Ετσι χτίζεται σχέση αγάπης και κατανόησης, ενώ αποφεύγονται και σημαντικά μελλοντικά προβλήματα. Χαρείτε την επικοινωνία και το παιχνίδι μαζί, εκτονωθείτε και ανακαλύψτε τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η συμβίωση με ένα σκύλο. Οι τιμωρίες δεν έχουν νόημα Ο σκύλος δεν ξέρει να ξεχωρίζει το σωστό από το λάθος ούτε μπορείτε να του δημιουργήσετε τύψεις για κάτι που έπραξε ή που χάλασε. Ακόμα και αν η συμπεριφορά του σας υποδεικνύει κάτι τέτοιο, στην πραγματικότητα απλά διαισθάνεται τον εκνευρισμό σας (επιθετική στάση), βλέπει τα μάτια σας (άγρια έκφραση), ακούει τον τόνο της φωνής σας (έντονος).

Όταν κρύβεται, είναι για να γλιτώσει από εσάς και όχι από τις τύψεις του. Απαγορεύεται η βία. Η σχέση με το σκύλο θέλει χρόνο, υπομονή και κατανόηση, επικοινωνία και αγάπη, κυρίως όμως γνώση. Περισσότερα “Μπράβο” – Λιγότερα “Μη” Ο σκύλος του μπράβο είναι ένας σκύλος παιχνιδιάρης, εξερευνητικός και τολμηρός. Ο σκύλος του “μη” είναι ένας σκύλος άτολμος, μπερδεμένος και εσωστρεφής.

Διαλέξτε!