Επιλογή Κουταβιού – Τι Πρέπει Να Γνωρίζουμε

choosing-a-puppy

Επιλογή Κουταβιού

Στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στην επιλογή κουταβιού. Θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως τι σημαίνει αυτή η επιλογή για τη ζωή μας?  Πόσο θα την επηρεάσει? Τι δέσμευση παίρνουμε? Τι χρήματα θα πρέπει να ξοδεύουμε? Τέλος θα αναφέρουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα πρέπει να εξετάσουμε για να βρούμε τον κατάλληλο για εμάς σκύλο.

Τι πρέπει Να γνωρίζουμε κατά την επιλογή ενός κουταβιού

Παίρνοντας ένα κουτάβι ή ένα σκύλο ΔΕΥΣΜΕΟΜΑΣΤΕ για τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια απέναντι του και απέναντι στον εαυτό μας. Δευσμευόμαστε ότι θα προσφέρουμε σε μια ψυχή την προσοχή μας, τον χρόνο μας, μέρος από το υστέρημα μας. Η παρουσία ενός σκύλου μέσα σε ένα σπίτι είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ακόμα ένα μέλος της οικογένειας. Έχει κι αυτό τις ανάγκες του, τις οποίες όπως ένα παιδί περιμένει από εμάς να τις ικανοποιήσουμε.

Χρονική Δέσμευση

  • Σηκωνόμαστε στη μέση της νύχτας για την εκπαίδευση τουαλέτας
  • Ανεχόμαστε το κλαψούρισμα ή το γάβγισμα
  • Καθαρισμός (ακαθαρσίες, τρίχες)
  • Περνάμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί του π.χ. παίζοντας, εκπαιδεύοντας το, βόλτες, κοινωνικοποίηση

Έξοδα

  • Αγοράζοντας ένα κουτάβι
  • Κτηνίατρος, εξετάσεις κάθε 6 μήνες εάν χρειάζονται, θεραπείες
  • Φαγητό όχι από τα σακιά του SM, όχι αποφάγια
  • Εκπαίδευση, ξενοδοχείο
  • Αντικατάσταση πραγμάτων που μπορεί να καταστρέψει

Τι Κοιτάζουμε Κατά Την Επιλογή Ενός Κουταβιού ή Ενός Ενήλικου Σκύλου

Για να απολαύσουμε αυτή τη τόσο ξεχωριστή σχέση εξετάζουμε τους παράγοντες της ζωής μας όπως επίσης τις προσδοκίες που έχουμε από το κουτάβι μας ή το σκυλί μας. Ταιριάζει το κουτάβι ή το σκυλί που θέλουμε με τη ζωή μας; Επιγραμματικά αναφέρουμε :

Η προσωπικότητα μας

Κατά την επιλογή κουταβιού πρέπει να εξετάσουμε τον χαρακτήρα μας και την προσωπικότητα μας. Είναι ένα αναγκαίο βήμα ώστε να καταλήξουμε σε ένα σκύλο που ταιριάζει με εμάς. Αν εμείς είμαστε δυναμικοί, Sportive, δραστήριοι, νωχελικοί, ήρεμοι, νευρικοί, υπομονετικοί ή αυταρχικοί, πρέπει να διαλέξουμε έναν σκύλο  με χαρακτηριστικά χαρακτήρα τα  οποία θα είναι αρμονικά με εμάς.

Ο Τρόπος Ζωής Μας

Κάθε σκύλος διαφέρει υπάρχουν σκύλοι οι οποίοι είναι περισσότερο ενεργητικοί σε σχέση με άλλους. Έτσι λοιπόν εμείς θα πρέπει να εξετάσουμε την καθημερινότητα μας για να δούμε τι μας ταιριάζει ώστε να έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη.

Η Οικογενειακή Κατάσταση Μας Κατάσταση

Κατά την επιλογή κουταβιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην τελική μας επιλογή η οικογενειακή μας κατάσταση. Είμαστε εργένης ή βρισκόμαστε σε σχέση? Έχουμε παιδιά, πρόκειται να αποκτήσουμε; Υπάρχουν άλλα ζώα στο σπίτι? Όλα αυτά είναι παράγοντες που θα επηράσουν τη σχέση μας με τον σκύλο. Επίλογος Η επιλογή ενός κουταβιού ή ενός σκύλου είναι μια απόφαση η οποία θα μας ακολουθεί για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια της ζωής μας. Εκτός από εμάς θα επηρεάσει και τη ζωή του ίδιου του σκύλου. Έτσι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σύγουροι για την επιλογή μας για να χτίσουμε μια υγιή και χαρούμενη σχέση μαζί του.

Εάν σκέφτεστε κι εσείς να αποκτήσετε ένα κουτάβι, είμαστε κοντά σας να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του. Να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση του ή για την συμπεριφορά του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 6977 22 44 33 ή να ενημερώνεστε τακτικά από αυτο εδώ το blog, διαβάζοντας τα άρθρα μας.