Εκπαιδευση σκυλων – Βασικη υπακοη


Ο εκπαιδευμένος σκύλος έχει ευτυχισμένο ιδιοκτήτη.

Αρκετά συχνά καλούμαι να επιλύσω παρεξηγήσεις μεταξύ σκύλων και ανθρώπων.
Τα σκυλιά κατηγορούνται για συμπεριφορές οι οποίες δεν θα περνούσαν καν από το μυαλό τους, μόνο και μόνο επειδή οι ιδιοκτήτες τους παρανόησαν τι τους έλεγε ο σκύλος τους με τη γλώσσα του σώματος. Έχουμε νοημοσύνη κι είναι καθήκον μας να γνωρίσουμε τη γλώσσα που μιλά ο σκύλος μας και τι θέλει να μάς πει.

Ηλικία Εκπαίδευσης

Η βασική υπακοή μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 5 – 7 μηνών
ανάλογα με το μέγεθος, τη ράτσα ή την προσωπικότητα ενός σκύλου.
Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στην εκπαίδευση του σκύλου σε θέματα βασικής υπακοής. Έχω εκπαιδεύσει σκύλους ακόμη και σε ηλικία 3 χρόνων έως 8 χρόνων.
Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Απλώς όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε μαθήματα βασικής υπακοής τόσο καλύτερα για όλους.

Τα Μαθήματα

Τα μαθήματα είναι ωριαία και γίνονται με την παρουσία και τη συμμετοχή τη δική σας. Γιατί δεν εκπαιδεύεται μόνο ο σκύλος σας αλλά κι εσείς ως ιδιοκτήτης του. Προστατεύοντας τα σκυλιά εκπαιδεύω τους ανθρώπους για να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η εκπαίδευση γίνεται στο χώρο που ζείτε εσείς κι ο σκύλος σας, σε σημεία όπου πηγαίνετε βόλτες αλλά και σε επιλεγμένους χώρους (πάρκα, πλατείες, μαγαζιά κ.α.) ανάλογα με τις ανάγκες τις εκπαίδευσης.

Εντολές Βασικής Υπακοής

Τα μαθήματα βασικής υπακοής περιλαμβάνουν δέκα εντολές: Πήγαινε βόλτα, Έλα από εδώ, Κοντά, Κάτσε, Στάσου, Δίπλα, Κάτω, Κάτω- Στάσου, Πάμε, Έλα.

Εντολές οι οποίες μαθαίνονται να εκτελούνται από το σκύλο είτε ο ιδιοκτήτης είναι δίπλα του είτε σε απόσταση.

Στην εκπαίδευση χρησιμοποιώ μακρύ λουρί 10 μέτρων για να μπορεί ο σκύλος να κινείται ελεύθερα και να μην περιορίζεται όταν για παράδειγμα του δίνω την εντολή Πήγαινε βόλτα.

Άλλωστε, με ένα μακρύ λουράκι δεν του στερούμε την ελευθερία του.

Μέθοδος Εκπαίδευσης

Η όλη φιλοσοφία της εκπαίδευσης στηρίζεται στην επιβράβευση.
Έχει πολύ «μπράβο», παιχνίδι, χάδι κι όπου χρειάζεται λιχουδιά!

Early 2008 Seminar