Προβληματική συμπεριφορά


damage2


Οι υπερβολικές απαιτήσεις που έχουμε από το σκύλο μας, η ανεπαρκής κοινωνικοποίηση του, η προέλευση και το ιστορικό του, σε συνδυασμό με την έλλειψη συμβουλευτικής υποστήριξης, είναι παράγοντες που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη συμβίωση με το σκύλο.


Η επιθετικότητα είναι το πιο συχνό και το πιο σοβαρό πρόβλημα στην συμπεριφορά των σκύλων. Είναι η πρώτη αιτία που οι ιδιοκτήτες ζητούν βοήθεια από ειδικούς εκπαιδευτές, κτηνιάτρους και εκτροφείς. Άλλες μορφές προβληματικής συμπεριφοράς είναι το”σύνδρομο του αποχωρισμού”…

Προβληματική συμπεριφορά είναι ακόμη κι όταν ο σκύλος καταστρέφει, λερώνει μέσα στο σπίτι ενώ είναι ενήλικος (δεν αφορά τα κουτάβια, για τα μικρά η συμπεριφορά είναι αποδεκτή), ζητιανεύει όταν τρώμε, κάνει ζημιές, πηδάει πάνω μας ή στους επισκέπτες, κλέβει πράγματα, γαβγίζει συνεχώς κ.α.


Δείτε τα σχετικά video.

Η προβληματική συμπεριφορά οδηγεί, πολλές φορές, σε τιμωρίες  αναποτελεσματικές. Αυτό συνήθως οφείλεται στην κακή επικοινωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου, που οδηγεί σε παρεξηγήσεις.Αναρωτηθήκατε γιατί, άραγε, ο σκύλος σας λέρωσε, ή πηδάει πάνω σας,  ξεριζώνει τα φυτά σας ή επιδίδεται σε καταστροφές;


damage2


Η εκπαίδευση έχει τις λύσεις στα προβλήματα συμβίωσης, αφού σάς βοηθά να κατανοήσετε τις αιτίες μίας αρνητικής συμπεριφοράς (δικής σας ή του σκύλου σας) και σάς δείχνει τον τρόπο να τη διορθώσετε. Και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται βία.